LILU BOHO OTROŠKA SOBA

Dekoriranje otroške sobe je več kot preprosto, saj je izbira otroške opreme velika in v poplavi ponudbe se  lahko hitro izgubimo. Marsikateremu staršu je opremljanje in dekoriranje  otroške sobice velik izziv, zato smo posebej za vas pripravili preprost vodič za opremljanje otroške sobe. Seveda s poudarkom, da to ni običajen vodič za opremljanje otroške sobe, temveč gre za vodič opremljanja bohemske otroške sobice.

 

OTROŠKA SOBA V BOHO PODOBI

Predstavljamo vam BOHO podobo otroške sobe. Boho na kratko pomeni bohemski stil, boho sobica je torej bohemsko opremljena sobica. Lahko bi dejali tudi, da gre za stil sobice s hipijevskim pridihom. Takšna sobica je odlična izbira za vse, ki si želite posebno opremljeno otroško sobico. Boho sobica vam omogoča neomejeno kombinacijo različnih kosov pohištva (od rustikalnega pohištva, do pohištva iz ratana, lesa, kovine…), vključitev različnih dekorativnih elementov (juta, naravni ratan, pravi les, beton, kovina itd.), različnih barvnih vzorcev na steni ali tapeto z različnimi motivi. Čeprav se na videz zdi, da je opremljanje otroške sobice enostavno, temu še zdaleč ni tako. Če upoštevamo osnovne smernice pri opremljanju in dekoriranju lahko s tehniko »plastenja«, mešanja dekoracij različnih barv in kombiniranjem različnih stilov pohištva ustvarimo pravcato boho sobico, ki odraža svobodo izbire materialov in obilo pozitivne energije.

 

BOHO OTROŠKA SOBA: UMETNOST BARV IN MATERILOV

Ena izmed posebnosti boho sobe je, da v opremljanje le-te lahko vključite svoje otroke. Namenite jim del stene, kamor lahko naslikajo vse, kar si želijo. Prepustite jim svobodo v ustvarjanju kreacij in ponudite jim celotno paleto barv. Verjemite, otroška domišljija je brezmejna in z naslikanimi kreacijami vas bodo pozitivno presenetili. Drugi del stene lahko poljubno poslikate sami, morda celo eno steno v sobi oblepite s tapeto z različnimi vzorci, motivi živali itd.

Pri dekoriranju sten razmišljajte izven okvirov. Na steno lahko obesite preprogo iz blaga ali preprogo iz naravnih materialov – npr. iz jute. Iz naše kolekcije preprog smo za vas pripravili 2 takšni, kateri sta po našem mnenju najbolj primerne za dekoriranje otroške sobe. Preprogo lahko seveda uporabite na klasični način in jo postavite na tla.

 

boho_soba_boho_preproga_juta_lilu

 

Bodite drzni in uporabite različne vzorce in materiale pri dekoraciji (les, bombaž, ratan, juta, kovina, plastika, tekstil). In ne skrbite za to, če se določene barve ne bodo skladale, saj je bistvo boho stila otroške sobice, da pri dekoriranju uporabljate različne materiale v različnih barvah. Če pa kljub vsemu želite ustvariti bolj nevtralno podobo boho sobe, pustite stene bele, vendar postanite bolj drzni pri uporabi barvnega tekstila, različnega pohištva, uporabo naravnih materialov in drugih dodatkov.

 

TEKSTIL DODA POSEBNO NOTO

Tekstil ima posebno vlogo v boho stilu opremljene otroške sobe. Zato tudi v otroški prostor vnesite različne vrste tekstila, ki sobici dodajo sproščenost in domačnost. Izberite preproge s pridihom etno vzorca, pletene odeje, tapiserije, blazine, zavese, šotor in baldahin).

 

baldahin_sotor_zavesa_otroska_soba_boho_lilu

 

Z vami delimo še ta nasvet. Pri dekoraciji uporabite nekorporativne motive živali na blazinah, posteljninah, v obliki poslikav na steni ali na tapeti. Poskušajte vnesti zunanji svet v notranjost otroške sobice. Verjemite, otroci bodo v takšni sobici sproščeni, elementi bodo spodbujali in razvijali  njihovo domišljijo, še posebej pa bodo uživali v zatočišču na blazinah v šotoru, hiški ali pod baldahinom.

Predstavljamo vam še ostale boho dodatke, ki se odlično podajo v boho otroško sobo.

 

boho_dodatki_otroska_soba_lilu

 
BOHO OTROŠKA SOBA

Predstavljamo vam boho otroške sobice, ki smo jih ustvarili z Lilu produkti.

 

boho_otroska_sobica_lilu

 

Na Lilu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top