NASVETI ZA LAŽJE DEKORIRANJE OTROŠKE SOBE

Včasih je dekoriranje otroške sobe lahko velik izziv. Saj ne želite, da bi se vaši malčki dekorja in dodatkov prehitro naveličali, hkrati pa želite, da so stvari praktične in se lahko uporabljajo več let ter imajo več namembnosti. Z vami delimo nekaj nasvetov, kako se izogniti težavam in narediti poseben kotiček vašemu malčku.

Predalniki, poličke, zaboji...

Predlagamo, da v otroško sobo vključite dosti kreativnih opcij shranjevanja, kot so predalniki in otroške poličke. Saj veste, prostora za shranjevanje nikoli ni preveč. 

Praktično je, če v otroško sobo vključite prostor za shranjevanje, ki to na prvi pogled ni. Kot recimo poličke v obliki oblačkov ali gorovja, v obliki drevesnih vej, itd. 

otroška_sobica_lilu

Odprte police so pametna rešitev za shranjevanje v otroški sobici. Čeprav stvari hranijo izven dosega mlajših otrok, vam pomagajo tudi razstaviti različne predmete v sobi. Ker so na steni, skorajda ne zavzamejo prostora, kar pomeni več prostora za druge stvari. 

Dodajte posteljo s predali, ki izgledajo kot del postelje, v njih lahko pospravite tudi oblačila, skrijejo pa se pod posteljo. Funkcionalna izbira je tudi voziček za shranjevanje, ki ga vaš malček lahko premika po sobici in nima stalnega prostora, kar sobo naredi še bolj razgibano. Barvite otroške košare in zaboji so še ena možnost za shranjevanje pogosto uporabljenih igrač in oblačil. V košarico pa lahko shranite tudi vse stvari, ki ne želite da so zmeraj na ogled vsem ostalim.

otroško_pohištvo_lilu

Otroške preproge in podloge

Preproge so odličen način, da v otroško sobo vnesete več barv in topline. Če postavite preprogo ob posteljo vašega malčka, bo imel prostor za raztezanje in igranje z igračami, delanje sestavljank, igranje z družabnimi igrami, in mu omogočil, da celo ustvarja. 

Manjše preproge ali otroške podloge so boljša izbira kot da preprogo postavite po celotnem prostoru, saj jih je mogoče enostavno odstraniti in tudi očistiti. Če pa imate majhnega otroka pa lahko preproga za igranje še bolj fiksirate na tla z dvostranskim trakom, da se le-ta ne bo premikala. Preprogo enostavno uskladite z drugimi elementi v sobi - izberete jo lahko celo z zabavnimi elementi in risanimi junaki. Otroška preproga ni samo funkcionalna, ampak prostor tudi naredi bolj domačen. Igralna podloga je zato nepogrešljiv dodatek v sobi vašega malčka.

preproga_medvedek_lilu

Najdite dekoracijo, ki bo rastla z vašimi otroci

Eden največjih izzivov okrasitve otroške sobe je potreba po pogosti nadgradnji - otrokove potrebe in želje se bodo gotovo spreminjale z odraščanjem. Prepričajte se, da je dovolj prostora, da dekor spremenite v shemo, ki ustreza starosti in jo lahko spreminjate po potrebi. 

Eden izmed načinov, ki ga predlagamo za to je, da se odločite za nevtralno barvno shemo in jo opremite z barvnimi stenskimi ploščami ali slikami, pregrinjali in celo njihovimi umetniškimi deli, ki jih lahko dodajte ali odstranjujte glede na svoje želje ali želje otroka. Vedno pustite malce dodatnega prostora za shranjevanje ali da malčku kupite večjo posteljo in mizo.

šotor_prestige_s_čipko_lilu

Dodajte poseben kotiček za sprostitev

Če imate prostor v otroški sobi, je otrokom prijazen ustvarjalni kotiček nujen. Če otroku zagotovite prostor za barvanje in ustvarjanje, ga ne boste samo zaposlili, temveč mu bo lahko tudi pomagal pri telesnem in duševnem razvoju. Kasneje mu lahko pride prav osebni delovni prostor, ki ponuja miren kraj za učenje in delanje domače naloge.

Ne pozabite pa jim dodati prostora, kjer lahko pobegnejo od vsega. Ali je to samo šotor, bralni kotiček ali prostor kjer se lahko sprostijo, saj vsi od časa do časa rabimo premor. Bralni kotiček je odličen kraj za kakovostno preživljanje prostega časa, ki ima hkrati še dodatno prednost, saj svojega malčka spodbudite k branju knjig.

Med oblikovanjem in dekoriranjem otroške sobe pa vseeno svetujemo da upoštevate otrokove želje in navade. Vsak otrok je na svoj način edinstven in vedno je čudovito, če videz otroške sobice, zajame njegovo osebnost. Zato spodbudite svojega otroka, da se vključi v postopek opremljanja - zagotovo bo zabavno, hkrati pa odličen način, da preživite nekaj čas skupaj in se še bolj povežete!

Med oblikovanjem in dekoriranjem otroške sobe pa vseeno svetujemo da upoštevate otrokove želje in navade. Vsak otrok je na svoj način edinstven in vedno je čudovito, če videz otroške sobice, zajame njegovo osebnost. Zato spodbudite svojega otroka, da se vključi v postopek opremljanja - zagotovo bo zabavno, hkrati pa odličen način, da preživite nekaj čas skupaj in se še bolj povežete!

Na Lilu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top