-
Piščanec po maroško
Bil je eden izmed tistih dni ko smo iskali navdih kaj pripraviti za kosilo. Lilu ekipa zelo rada eksperimentira, zato smo se odločili, da tokrat pripravimo maroško poslastico. Tokratno poslastico smo pripravili v posodi imenovani tajin oz. tagine. Gre za lončeno posodo s pokrovom oblikovanim v stožec. Posoda je značilna za Maroko, najdete pa jo tudi v ostalih državah Severne Afrike in Bližnjega vzhoda.... -
Božanski špageti
Tudi vi obožujete špagete? Mi smo tako nori nanje, da smo prepričani, da to jed obvladamo tako, da se je ne bi branili niti na Siciliji od koder naj prišla ta čudovita jed. Recept je preprost, zato je primeren za vse, ki v kuhinji ne želite preživeti preveč časa. Sestavine: špageti olivno olje česen čebula češnjev paradižnik bazilika peteršilj parmezan oz. parmigiano (staran vsaj... -
Gurmanska solata
Ena izmed jedi, ki jo preprosto obožujemo so solate, ki si jih radi pripravimo na tisoč in en način. Mimogrede, ali ste vedeli da ime solata izvira iz francoske besede "salade"? No, sedaj veste. Tokrat smo pripravili pravo gurmansko solato, saj je le ta bogata z okusi različnih sestavin. Sestavine: radič zeleni solatni srčki čebula česen avokado piščanec bučna semena sol rožmarin bazilika olivno olje...