Tokratno poslastico smo pripravili v posodi imenovani tajin oz. tagine. Gre za lončeno posodo s pokrovom oblikovanim v stožec. Posoda je značilna za Maroko, najdete pa jo tudi v ostalih državah Severne Afrike in Bližnjega vzhoda.
Zaradi naravnih materialov in edinstvene zasnove omogoča zdravo kuhanje brez maščob, zato med pripravo nismo porabili niti kapljice olja.
Sestavine:
Priprava:
Na kocke narežemo zelenjavo in jo začinimo z ščepcem soli, rdečo papriko v prahu ter sojino omako. Svetujemo vam, da dodate malce zeliščnega masla, kar bo okrepilo okus zelenjave. Zelenjavo položimo v posodo tagine. Na zelenjavo položimo na piščančje meso, ki smo ga pred tem marinirali v klasičnih mediteranskih začimbah (rožmarin, bazilika, malce soli). Posodo pokrijemo.
Vklopimo pečico na 180 stopinj celzija ter tagine postavimo v pečico, ki ne sme biti predhodno segreta. Tagine posoda je namreč zelo občutljiva na nihanje temperature, zato predhodno ne segrevajte pečice.
Pustite v pečici cca. 60 minut. Na koncu preko vsebine potresite še sveže nasekljan peteršilj, ter pekoči čili v kolikor ste ljubitelj pikantnih jedi.
Meso bo zaradi počasnega pečenja in kuhe na pari kar razpadalo ter se pomešalo s okusi zelenjave ter ostalih začimb.
Ekipa Lilu vam želi dober tek! =)
]]>Recept je preprost, zato je primeren za vse, ki v kuhinji ne želite preživeti preveč časa.
Sestavine:
Priprava:
V posodi zavrite vodo, v katero predhodno dodate ščepec soli ter olivnega olja. Špagete kuhajte cca. 10 minut in jih po kuhanju operite s hladno vodo.
Vzporedno v ponvi segrejte olivno olje na katerem prepražite čebulo in česen. Dodajte češnjev paradižnik, ki ga lahko v ponev kar naribate. Pri nakupovanju izberite res kvaliteten češnjev paradižnik saj se v njem skriva večina okusa jedi, ki jo pripravljate.
Na koncu kuhanja dodajte še svež peteršilj ter lističe bazilike. V ponev dodajte špagete, malce pogrevajte. Ob serviranju postrezite z naribanim permezanom, ki bo lepo povezal okus jedi in dodal piko na i.
Ekipa Lilu vam želi dober tek! =)
]]>Tokrat smo pripravili pravo gurmansko solato, saj je le ta bogata z okusi različnih sestavin.
Sestavine:
Priprava:
Na žar ponvi na olivnem olju popečemo piščanca, ki smo ga predhodno marinirali z mediterantskimi začimbami (sol, rožmarin, bazilika). Hkrati lahko popečete malce čebule, ki jo boste kasneje dodali v solato.
Zelenjavo operemo in narežemo na trakove. Avokado olupimo in narežemo na trakove. Vse sestavine dodamo v solatno skledo ter začinimo z kvalitetnim bučnim oljem in balzamičnim kisom. Na koncu dodamo še popečeno meso in čebulo.
Ekipa Lilu vam želi dober tek! =)
]]>