Splošni pogoji spletne trgovine Lilu.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

LILU.SI

S spletno trgovino Lilu.si (v nadaljevanju »trgovina« ali »lilu.si«) od 14.09.2023, upravlja podjetje 10X Global Ltd., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji v sistem lilu.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. S potrjeno registracijo preko elektronske pošte obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Če uporabnik kadarkoli kasneje želi svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@lilu.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen preko elektronske pošte.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Lilu.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba lilu.si ažurira in spreminja. Barva izdelkov se na predstavitvenih fotografijah lahko po odtenkih razlikuje od fizičnih izdelkov. 

Cene so predstavljene kot spletne cene, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Če se kljub prizadevanjem ponudnika storitve na strani spletne trgovine objavi napačna cena, zlasti če ta precej odstopa od splošno veljavnih cen ali če so se pojavile cene »0« ali »1« evro zaradi napak v sistemu, ponudnik storitve ni dolžan dobaviti blaga po napačni ceni, ampak lahko ponudi dobavo po pravi ceni, kupec pa lahko v tem primeru bodisi ostaja pri svojem namenu, da bo blago kupil, bodisi odstopi od nakupa.

Popusti

V kategoriji popusti vidite na enem mestu, katerih prodajnih akcij ste lahko deležni, v primeru, da se odločite za naročilo izdelkov pri nas.

V akcijo so lahko vključeni vsi izdelki naše prodaje, akcija pa traja do roka - odštevalnik najdete nad znižanim izdelkom. Akcija poteka do odpoklica. Ugodnost za kupca se kaže v znižani ceni, % akcije ni vnaprej določen, ampak se določi na dan kreirane akcijske ponudbe.

Outlet

V kategoriji OUTLET lahko vidite izključno vse komplete na enem mestu. Kompleti so lahko sestavljeni iz dveh ali več izdelkov iz naše spletne strani. Komplete sestavljajo različne kombinacije izdelkov iz raznih kategorij in/ali podkategorij.

Ugodnost kompletov se za kupca kaže v znižani ceni, veljajo pa do umika iz spletne strani.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

        - z nakazilom na račun upravitelja Lilu.si - 10X Global Ltd., ponudbi/predračunu (velja spletna cena),

    - preko sistema Paypal

    - ali s kreditnimi karticami Visa, Marstercard, American Express

    -    Leanpay, obročno odplačevanje do 48 obrokov. Več informacij kako do obročnega plačila na: https://www.leanpay.si/  Najnižji znesek nakupa je 50€, najnižji obrok pa 10€ (do 48 obrokov).

- Predplačila:

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico do zahtevka po plačilu z nakazilom na račun upravitelja Lilu.si, 10X Global Ltd., (po ponudbi/predračunu, kjer še vedno velja redna cena). 
*Pri posameznih naročilih nad 300€ ob izbrani opciji 'plačilo po povzetju', si pridržujemo pravico zahtevka AVANSNEGA PLAČILA v vsoti 30% zneska celotnega naročila.

Kupec prejme predračun na e-mail. Kupec v roku do 7 delovnih dni nakaže sredstva na bančni račun podjetja:

Ime podjetja: 10X Global Ltd.
Sedež: 2967 Dundas St West, Unit 1507 , Toronto, ON, M6P 1Z2
Davčna št. : 798 940 151 RC 0001
Poslovni račun(Iban) : BE68 9677 0302 4034, odprt pri :
Wise Europe SA
Swift code: TRWIBEB1XXX

 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun)

Cene

Spletna cena velja za vse uporabnike Lilu.si. Uporabnik trgovine Lilu.si postanete z registracijo v spletno trgovino lilu.si. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Če se kljub prizadevanjem ponudnika storitve na strani spletne trgovine objavi napačna cena, zlasti če ta precej odstopa od splošno veljavnih cen ali če so se pojavile cene »0« ali »1« evro zaradi napak v sistemu, ponudnik storitve ni dolžan dobaviti blaga po napačni ceni, ampak lahko ponudi dobavo po pravi ceni, kupec pa lahko v tem primeru bodisi ostaja pri svojem namenu, da bo blago kupil, bodisi odstopi od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Dobroimetje na lilu.si računu stranke in vsa vplačana sredstva po predračunih se ne obrestujejo.

Darilni bon lilu.si

Darilni bon je izkazni papir, ki ga lilu.si proti plačilu z gotovino ali po predračunu izda v obliki listine ali v elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen z unikatno serijsko številko, podjetje 10X Global Ltd., pa ga je zavezano sprejeti kot plačilo za blago, ki ga prodaja v spletni trgovini Lilu.si. Pri nakupu darilnega bona veljajo enaka določila, kot so navedena v Pogojih poslovanja. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne. Uporaba darilnega bona je možna na dva načina:

 • preko vnosa unikatne alfanumerične kode darilnega bona v prvem koraku nakupnega procesa v polju Unovči darilni bon;

Imetnik bona mora bon porabiti v 6 mesecih od dneva izdaje, razen ko je na bonu to izrecno drugače označeno.

 

Promocijska koda – Koda kupona

Promocijska koda oz. koda kupona prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Promocijske kode se med seboj izključujejo in v enem nakupu lahko uporabite le eno promocijsko kodo. 

Kako uporabim promocijsko kodo?
Promocijska koda je beseda, ki jo kot prijavljen uporabnik vpišeš v 1. koraku spletnega nakupa. Po kliku na Uporabi kodo kupona se vrstico nižje odpre okence, v katerega vpišeš trenutno veljavno promocijsko kodo, nato sledi še klik na rumen gumb uporabi. Popust oziroma ugodnost bo upoštevana takoj zatem.

Pravila nagradnih iger

Opredelitev pojmov
Organizator nagradne igre je 10X Global Ltd. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.

Dobitnike nagrad določi naključna funkcija računalniškega izbora ali komisija organizatorja.

Pravica sodelovanja v nagradni igri (in ostalih podelitvah izdelkov ali bonov)
Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

Pravila sodelovanja v nagradni igri
Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

Elektronsko nagradno žrebanje
V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti, ali preko kanalov partnerja, preko katerega je bila nagradna igra izvedena.

Obveznosti izžrebanca

Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel.

Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.

Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive.

V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

Pogoji nakupovanja

Postopek nakupa

Opis in tehnični prikaz postopka sklenitve pogodbe.

1.)  Izdelek dodate v košarico z izbiro gumba "Dodaj v košarico"

2.) Pojavi se pojavno okno kjer izberete "Pojdi na košarico"

3.) Ko ste izdelek dodali v košarico izberite "Nadaljujte na blagajno"

4.) Pojavijo se polja za vpis naslova za pošiljanje ter izbiro vrste plačila. Po vnosu podatkov izberite "Zaključi naročilo".

 

Opis statusov

 1. Naročilo sprejeto; Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
 2. Naročilo potrjeno; Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudniku ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker blago ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.
 3. Blago odpremljeno; Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje.

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči ali preko e-maila info@lilu.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je blago že pripravljeno na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči preko zgoraj omenjene telefonske številke ali e-maila.

Opis teh. postopkov za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Kupec pred oddajo naročila preveri pravilnosti naročila. Omogočen mu je pregled celotne vsebine naročila, vključno s količino in ceno ter popravek morebitnih napak s klikom na »Košarico« - »Poglej košarico«. Po oddanem naročilu prejme stranka na naveden e-mail potrdilo in izpis naročila. Stranko pozovemo, da nam z odgovorom na sporočilo posredujejo morebitne spremembe, komentarje, ipd..

Nakup za pravne osebe

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vsako vračilo bo individualno obravnavano, pri tem pa bomo poskušali dosegati kriterije dobavitelja. Ob upravičenosti za vračilo blaga lahko koristite zamenjavo za drug artikel po vaši izbiri (ki je enak ali cenovno dražji). Vračilo kupnine žal ni možno. Spletna trgovina Lilu.si ni namenjen le fizičnim osebam, temveč tudi poslovnim uporabnikom.

Postopek nakupa je popolnoma enak, le da pri izbiri načina plačila »podrobnosti plačila« (korak 2) vpišete podatke podjetja in veljavno davčno številko. Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@lilu.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga, ki se obračunava po ceniku dostavne službe (Pošta Slovenije in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Potrošnik ima pravico do vračila blaga brez navedbe razloga, v primeru npr. poškodovanja blaga pa v skladu z 9. odstavkom 43. d člena Zvpot odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravannja, ki ni nujno potrebna za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. V tem primeru lahko ponudnik zoper potrošnika uveljavlja zahtevek za povračilo zmanjšane vrednosti blaga.

V kolikor je potrošnik naročil blago, ki ga zaradi njegovih lastnostih ni mogoče vrniti po pošti (43b. čl. Zvpot) mu bo ponudnik ponudil pomoč pri vračilu izdelka preko logističnih poti ponudnika. V kolikor tudi to ne bi bilo mogoče znaša max. participacija ponudnika pri strošku vračila blaga 50,00 EUR. 

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne priloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če bo podjetje ponudilo možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Pri vračilu artikla je potrebno priložiti tudi izpolnjen obrazec za vračilo, ki se nahaja na tej povezavi. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer so bila koriščena sredstva z Lilu.si računa ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), prav tako se sredstva ne vrnejo na Lilu.si račun - razen v primeru, če je bil koriščen Lilu.si darilni bon; ta se upošteva kot plačilno sredstvo in se ob odstopu od pogodbe vrne na uporabnikov Lilu.si račun, vplačani znesek pa se vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. 

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. 

Možnost odstopa od pogodbe ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce ali če je potrošnik odprl varnostni pečat.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Garancija 365 dni

V nadaljevanju so opisani splošni pogoji vračila 365, pravico do katerega lahko kupec koristi v roku 365 dni od nakupa, torej tudi po preteku zakonsko predpisanega 14 dnevnega roka za vračilo. 

Gre za storitev, ki se zakupi v višini 9,90 eur v postopku nakupa - v košarici. (Slika spodaj)

Garancija 365

Uveljavlja se z upoštevanjem spodnjih kriterijev:

 • vrnjeni predmet mora biti v originalni embalaži. Embalažo lahko odprete z namenom preverjanja kvalitete blaga, vendar na način, da jo je mogoče kasneje še uporabiti.
 • vrnjeni izdelek ne sme biti uporabljen, opran ali kako drugače rabljen; npr. sestavljen v primeru pohištvenih kosov. Reklamacij po pranju, npr. posteljnine, brisač ali drugega tekstila ni mogoče uveljavljati, zato vas prosimo, da izdelek pred pranjem skrbno pregledate.
 • izdelek mora biti nepoškodovan, brez napak. V kolikor ima izdelek tovarniško napako se uveljavlja pravice iz naslova Stvarne napake, ki so opisane v Splošnih pogojih poslovanja in Politiki vračil.
 • vrnjen  izdelek mora biti v enakem stanju, kot ste ga prejeli;
 • vračilo izdelka  zagotovimo po predhodnem dogovoru z našo podporo, ki vam bo posredovala navodila za prevzem paketa s strani kurirske službe
 • rok za prevzem izdelka, ki ga vračate znaša do 14 delovnih dni od obvestila o vračilu, razen če se s stranko dogovorimo drugače;

Podaljšana Garancija 30 dni

V nadaljevanju so opisani splošni pogoji vračila 30 dni, pravico do katerega lahko kupec koristi v roku 30 dni od nakupa, torej tudi po preteku zakonsko predpisanega 14 dnevnega roka za vračilo. Gre za storitev, ki se zakupi v višini 1,99 eur v postopku nakupa - v košarici. (Slika spodaj)

Garancija 30 dni

Uveljavljajo se z upoštevanjem spodnjih kriterijev: 

 • vrnjeni predmet mora biti v originalni embalaži. Embalažo lahko odprete z namenom preverjanja kvalitete blaga, vendar na način, da jo je mogoče kasneje še uporabiti.
 • vrnjeni izdelek ne sme biti uporabljen, opran ali kako drugače rabljen; npr. sestavljen v primeru pohištvenih kosov. Reklamacij po pranju, npr. posteljnine, brisač ali drugega tekstila ni mogoče uveljavljati, zato vas prosimo, da izdelek pred pranjem skrbno pregledate.
 • izdelek mora biti nepoškodovan, brez napak. V kolikor ima izdelek tovarniško napako se uveljavlja pravice iz naslova Stvarne napake, ki so opisane v Splošnih pogojih poslovanja in Politiki vračil.
 • vrnjen  izdelek mora biti v enakem stanju, kot ste ga prejeli;
 • vračilo izdelka  zagotovimo po predhodnem dogovoru z našo podporo, ki vam bo posredovala navodila za prevzem paketa s strani kurirske službe
 • rok za prevzem izdelka, ki ga vračate znaša do 14 delovnih dni od obvestila o vračilu, razen če se s stranko dogovorimo drugače;

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Predvsem kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo
 • se kupcu izroči artikel, ki se z modelom ne ujema, izjema so le modeli, prikazani zaradi obvestil.

V primeru, da stranka pri stvarni napaki izdelka postopa sama (izdelek poskuša sama popraviti) preden je prodajalcu stvarna napaka sporočena (ali je samostojno popravilo s prodajalcem dogovorjeno), prodajalec reklamacije več ne mora sprejeti.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

V katerih primerih naj uveljavljam stvarno napako?

V primerih ko blago nima garancije. Potrebno jo je uveljavljati v zakonsko predpisanih rokih.

Kadar gre za stvarno napako vam je podjetje dolžno pokriti vse stroške, ki so vam nastali v okviru tega naročila takšnega izdelka - upravičeni ste do pokritja dejanskih stroškov vračila blaga ter vračila kupnine.

V kakšnem roku je potrebno uveljavljati stvarno napako?

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako na izdelku reklamira pri prodajalcu, in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja več), ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati potrošniku pisen odgovor.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Vrnjeni artikli

Vrnjeni artikli so artikli, ki so bili na Lilu.si vrnjeni in imajo pomanjkljivosti (poškodovana embalaža, praske na ohišju, itd.). Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla je zapisano ob posameznem artiklu in tudi na računu. 

Pri vračilu artikla je potrebno priložiti tudi izpolnjen obrazec za vračilo, ki se nahaja na tej povezavi. 

S pregledom vrnjenih artiklov zagotavljamo njihovo brezhibno delovanje.

Zaradi tega je spremenjeno tudi obdobje garancije, ki je ravno tako zapisano ob vsakem artiklu iz kategorije 'Vrnjeni artikli' in tudi navedeno na računu.

Artiklov, ki so kategorizirani kot 'Vrnjeni artikli' ni mogoče vrniti in zamenjati za enak, nov artikel brez doplačila, možna pa je zamenjava za enak ali drug artikel enake vrednosti (ali z doplačilom razlike). V primeru nedelovanja artikla je stranka upravičena do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za vse artikle ali garancijskega popravila.

Zavarovanje paketa

V nadaljevanju splošni pogoji ZAVAROVANJA PAKETA, gre za storitev, ki se zakupi v višini 0,99 eur v zaključku nakupa - v košarici. (Slika spodaj)

Zavarovanje paketa

Če se blago izgubi ali poškoduje, bomo na poziv stranke v enem delovnem dnevu poslali nov paket. V kolikor izdelka/izdelkov ni več na zalogi, pa se lahko stranka odloča med izbiro primerljivih izdelkov, v primeru že plačanega paketa pa ponujamo tudi možnost vračila kupnine.

Za brezplačen prevzem prvega paketa bomo poskrbeli sami in stranki ne bo potrebno glede vračila paketa storiti ničesar in s tem nima dodatnih stroškov.

POMEMBNO: Izbira ZAVAROVANJA PAKETA ne pomeni, da lahko stranka prvi paket, v kolikor ga prejme poškodovanega, obdrži. O potrebi vračanja paketa presoja ponudnik, vsekakor pa zagotovi, da stranka z vračanjem nima dodatnih stroškov (brezplačen prevzem oz. menjava paketa).

Dostava

Strošek dostave – strošek dostave za naročila na Lilu.si, se deli na 3 razrede: 

 • Cena dostave do 5 kg = 3.95 EUR,
 • Cene dostave nad 5 kg = 4.95 EUR,
 • Brezplačna poštnina za naročila nad 79.90 EUR
 • Cena dostave za otroško pohištvo in avtomobile na akumulator znaša 9.90€, pri znesku nad 500€ je brezplačna.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Brezplačna dostava v primeru naročila nad 79.90 EUR!

V primeru naročila nad 69,95 EUR vam nudimo brezplačno dostavo kamorkoli po Sloveniji! Ne glede na težo paketa.

Brezskrbno vračilo

V nadaljevanju splošni pogoji BREZSKRBNEGA VRAČILA paketa, gre za storitev, ki se zakupi v višini 2,99 eur v zaključku nakupa - v košarici. (Slika spodaj)

Brezplačno vračilo

V primeru vračila paketa stroške vračila krije podjetje Lilu.si. Za brezplačen prevzem paketa bomo poskrbeli sami, kar pomeni, da bomo organizirali prevzem paketa kurirja naših poslovnih partnerjev in stranki ne bo potrebno glede vračila paketa storiti ničesar in s tem nima dodatnih stroškov.

Artikel z dodatnim BREZSKRBNIM VRAČILOM lahko torej vrnete brez stroškov povratnega pošiljanja. Navedeno  garancijo lahko uveljavite tako, da fotografijo oz. video okvare posredujete na info@lilu.si 

Pri vračilu veljajo naslednji splošni pogoji: 

 • vrnjeni predmet mora biti v originalni embalaži. Embalažo lahko odprete z namenom preverjanja kvalitete blaga, vendar na način, da jo je mogoče kasneje še uporabiti.
 • vrnjeni izdelek ne sme biti uporabljen, opran ali kako drugače rabljen; npr. sestavljen v primeru pohištvenih kosov. Reklamacij po pranju, npr. posteljnine, brisač ali drugega tekstila ni mogoče uveljavljati, zato vas prosimo, da izdelek pred pranjem skrbno pregledate.
 • izdelek mora biti nepoškodovan, brez napak. V kolikor ima izdelek tovarniško napako se uveljavlja pravice iz naslova Stvarne napake, ki so opisane v Splošnih pogojih poslovanja in Politiki vračil.
 • vrnjen  izdelek mora biti v enakem stanju, kot ste ga prejeli;
 • vračilo izdelka  zagotovimo po predhodnem dogovoru z našo podporo, ki vam bo posredovala navodila za prevzem paketa s strani kurirske službe
 • rok za prevzem izdelka, ki ga vračate znaša do 14 delovnih dni od obvestila o vračilu, razen če se s stranko dogovorimo drugače;

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev Lilu.si, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Kodeks ravnanja

Kot spletni prodajalec se držimo visokih standardov obravnave naročil, vračil in reklamacij naših strank. V skladu s 6. alinejo 7. člena Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) pa izjavljamo, da nismo podpisnik ali član kodeksa ravnanja spletnih trgovcev.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb - v primeru pritožbenega postopka vam je s strani ponudnika na voljo sledeč kontakt:

 • info@lilu.si
 • 02 620 26 42

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 10X Global Ltd., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Na Lilu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered